T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / ÇERKEZKÖY - İnci Narin Yerlici İlkokulu

SESLİ KÜTÜPHANE

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER BAŞVURU/SESLİ KÜTÜPHANE

 

Proje Sorumlusu: 3. SINIF ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ

Kategorik Alanlar: TOPLUMSAL SORUMLULUK ve GÖNÜLLÜLÜK FAALİYETLERİ

Uygulama Adı: "SESLİ KÜTÜPHANE"

Uygulama Amacı: Öğrencilerde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, ihtiyacı olan bireylere yardımcı olmak için farkındalık oluşturmak, kitap okuma ile etrafındaki görme engelli bireylere destek olma bilincini oluşturmak. 

Uygulamanın Özeti: Proje için 3.sınıf öğrencileri ile çalışıldı. Proje kapsamında her sınıftan öğrencilerden seslendirdiği ve kayıt aldıkları hikayelerden akıllı tahtalarda kullanılmak üzere hikaye ses kayıtları istendi. İstenen ses kayıtları mp3 formatına dönüştürülerek akıllı tahtaya yüklendi. Her sınıfın ismiyle akıllı tahta masaüstünde sesli kütüphane klasörü oluşturuldu. Ayrıca ses kayıtları okul sitesinde erişime açıldı. Öğrenciler gerek okul sitesinden gerek QR kod ile giriş yaparak sesli kütüphanemize ulaşabilmektedir. Proje daha sonra bir üst amaç olarak Altı Nokta Körler Derneğinin sesli kütüphanesinde paylaşılmak istendi. Bu amaçla dernekle bağlantıya geçildi. Proje ana hatları ile anlatıldı. Dernek tarafından Proje onaylandıktan sonra  her sınıftan 5 öğrenci sesli kitap  okuma formatına uygun olarak kitapları seslendirdikten sonra mp3 formatında derneğe ulaştırılacak ve dernek sayfasında önce proje ilan edilecek, daha sonra sesli kitaplar, dernek sesli kütüphanesine yüklenecektir.

Kurum Dışı Paydaşlar: Öğrenci Velileri, Altı Nokta Körler Derneği

Uygulamada Karşılaşılan Zorluklar ve Dikkat Edilecek Hususlar: Öğrenciler ses kayıtlarını alırken ortam sessizliği sağlamada zorlandı.Sonrasında kayıtların  öğretmenlere gönderimi aşamasında dosya aktarımında bazı problemler yaşandı.

Elde Edilen Sonuçlar: Proje ile çocukların severek kitap okumaları ve kitap okumanın hem kendine hem etrafındaki diğer insanlara faydası olabileceği düşüncesine ulaştıkları düşünülmektedir. Sosyal farkındalık kazanmaları bağlamında etkili bir proje olduğu düşünülmektedir.

Sürdürebilirlik Nasıl Sağlanacak? : Bu proje her sene tekrarlanabilir, kitapların türleri değiştirilebilir, kitap okuma kulübü oluşturularak kitap okuma, anlatma günleri düzenlenebilir.

Diğer Okullara Yaygınlaştırılabilir Mi? : İlkokul gruplarına proje içeriği aynı olacak şekilde ortaokul ve lise gruplarında ise projenin içeriği yaş grubuna göre şekillendirilerek rahatlıkla uygulanabilecektir.

Görev Alan Öğrenci Sayısı: Sesli Kütüphane projesine 3.siniflar  katılmıştır.

Projeye Katılan: 153 öğrenci

Görev Alan Veli Sayısı: 153

 

!!!!! SESLİ HİKAYE LİSTESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ !!!!!

27-02-202427-02-202427-02-202427-02-202427-02-202427-02-202427-02-202427-02-202427-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.02.2024 - Güncelleme: 25.03.2024 17:52 - Görüntülenme: 397
  Beğen | 12  kişi beğendi

Etiketler :
SESLİ KÜTÜPHANE,