T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / ÇERKEZKÖY - İnci Narin Yerlici İlkokulu

DÜNYA ÇOCUKLARIYLA OYUNUMU PAYLAŞIYORUM PROJEMİZ

DÜNYA ÇOCUKLARIYLA OYUNUMU PAYLAŞIYORUM PROJEMİZ

 

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER DÜNYA ÇOCUKLARIYLA OYUNUMU PAYLAŞIYORUM PROJESİ

 

Proje Sorumlusu: 2.Sınıf Zümre Öğretmenleri

Kategorik Alanlar: Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetlerin Artırılması

Uygulama Adı: “Dünya Çocuklarıyla Oyunumu Paylaşıyorum”

Uygulama Amacı:  Cumhuriyetimizin 100.yılında “Yüz Yüze Yüz Oyun” içerisinde yer alan geleneksel çocuk oyunlarımızdan “Yağ Satarım Bal Satarım Oyununun” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle başka ülkelerde yer alan çocuklarla paylaşılması, oyunun öğretilmesi, çocuk bayramının dünyadaki bütün çocuklarla kutlanması hedeflenmiştir. Bu proje kapsamında Geleneksel Çocuk oyunlarımızın tüm dünya çocukları tarafından öğrenilip sevilerek oynanması amaçlanmıştır.

Uygulamanın Özeti: 

Öncelikle Yüz Yüze Yüz Oyun kılavuzu içerisinden Yağ Satarım Bal Satarım Oyunu seçildi. Belirlenen ikinci sınıf öğrencileri ile oyun kurallara uygun şekilde oynanarak drone ve kamera yardımıyla çekimler gerçekleştirildi. Öğrenciler ile birlikte kısa bir giriş videosu çekildi. Sonrasında iki öğrenci ile birlikte oyun kurallarının anlatıldığı video çekildi. Bu videolar dijital ortamda birleştirilerek bir bütün haline geldi. Videodaki Türkçe metinler Kazakça’ya çevrildi ve videonun akışına eklendi. Süreç içerisinde Kazakistan’da iletişim halinde olduğumuz kişilerle video paylaşıldı. Videolarımız sayesinde oradaki öğrenciler oyunu kurallarıyla birlikte öğrenerek güzel vakit geçirdiler. Onlar da bize oyunu oynarken çekilen videolarını göndererek oyunumuza ve çocuk bayramımıza ortak oldular. Bu sayede geleneksel çocuk oyunumuzun daha fazla çocuk tarafından oynanması, ülkemizin tanınması, 23 Nisan Çocuk Bayramımızın daha coşkuyla kutlanması sağlandı.

Kurum Dışı Paydaşlar: Kazakistan’daki öğrenciler

Uygulamada Karşılaşılan Zorluklar ve Dikkat Edilecek Hususlar: Videoyu başka bir dile çevirirken alanında uzman kişiler tarafından yardım alınmasına dikkat edilmelidir.

Elde Edilen Sonuçlar: Proje ile Kazakistan’daki öğrenciler farklı bir kültüre ait geleneksel oyunu öğrenmiş oldular. Aynı zamanda Türk çocuklarının böyle bir çocuk bayramına sahip olduğunu öğrenmiş oldular. Onların oyun dağarcıklarına yeni bir oyun ekleyerek hem eğlenmeleri hem de kültürel etkileşimde bulunmaları sağlandı. Kendi öğrencilerimiz de farklı kültürdeki arkadaşlarıyla iletişim kurdu, tanıştı ve onları da kendi çocuk bayramlarına ortak ettiler. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi “Her çocuğun doyasıya yaşaması gereken 23 Nisan” oyunlarla birleşerek daha çok çocukla paylaşıldı.

Sürdürebilirlik Nasıl Sağlanacak? :Farklı geleneksel çocuk oyunlarımız belli periyotlarla ulaşılabilen dünya çocuklarıyla videolar aracılığıyla paylaşılacak. Onlardan da kendi geleneksel çocuk oyunlarına ait videolar istenerek bizim öğrencilerimizin de farklı kültürlere ait oyunları severek öğrenmeleri sağlanacak.

Diğer Okullara Yaygınlaştırılabilir Mi? : Okul öncesi ve ilkokul kademesindeki tüm okullar Yüz Yüze Yüz Oyun kılavuzundan belirledikleri oyunları kendi yabancı paydaşlarıyla paylaşıp etkileşimde bulunabilir. Böylece daha çok oyun daha çok çocuğa ulaşmış olur.

 

Görev Alan Öğrenci Sayısı: 178

 

Görev Alan Veli Sayısı:0

Okulumuz tarafından hazırlanıp Kazakistan'daki öğrencilere gönderilen video.

 

Kazakistan'daki öğrencilerin gönderdiği, okulumuz tarafından düzenlenen video.

 

 

25-04-202425-04-202425-04-202425-04-202425-04-202425-04-202425-04-202425-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2024 - Güncelleme: 26.04.2024 14:57 - Görüntülenme: 45
  Beğen | 0  kişi beğendi